Főoldal
Sárosi Orsolya
Rajnai Gábor
Képek
Zenék
 
email: g.rajnai@chello.hu

A Troubadursus:

Rajnai Gábor
ének, lant, gitár
Sárosi Anna Orsolya
billentyűs hangszerek

A Sárosi - Rajnai művész-házaspár diplomáit a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte, Orsolya zongora és zenetudományi, Gábor klasszikus gitár szakon, majd a hágai konzervatóriumban posztgraduális képzés formájában barokk-ének tanulmányokat is folytatott.
Zenei tevékenységük nem egyetlen stílusirányzathoz kötődik - igyekeznek sokoldalúak lenni, lírai alkatuk és hangszereik által meghatározott módon. Mindebbe a csembalón, lanton és énekhangon megszólaltatott középkori, reneszánsz és barokk zene, saját művek, feldolgozások, világi- és egyházzene ugyanúgy beletartoznak, mint egy-egy Mozart, Schubert vagy Chopin kompozíció.
A hangzást a lanthúrokkal felszerelt, ezért különleges csembaló, a kilenc és tizenegy húros gitárok és a gyönyörűen megmunkált lantok teszik archaikussá, melyet modern hangszerek és hangtechnika egészít ki. Az előadásmód természetessége jól harmonizál Rajnai Gábor énekhangjával, aki a kontratenorok felhangokban gazdag karakterét a mai kor trubadúrjaként idézi elénk.

Grafik: Szepes Péter          The Bat Design Studio
#top