Látogatottsági statisztika:    

Linkgyűjtemény: Pesthidegkút az interneten  Hírek,újságcikkek  Gyorskeresők: Altavizsla   Google   HotBot

Az áldatlan körülmények ellenére még kitartóan ottlakók nevében kérem:
állítsák vissza a pesthidegkúti Ófalu nyugalmát!


Én ugyanis már nem bírtam az állandó lármát és koszt az utcánkban, inkább "
önkéntes száműzetésbe" vonultam egy bérlakásba, a Duna pesti oldalán levő munkahelyem közelébe. Innen jelentem annak, akit ez még érdekel, hogy Angyalföld és Újpest sokkal élhetőbbnek tűnik nekem, mint az egyébként mai is csodálatosan szép, de minden szempontból lázas tönkretétel alatt álló Pesthidegkút. Köszönöm a kerület honlapjának a linket, de ennél azért valamivel többet szeretnék: azt, hogy az önkormányzat illetékesei egyszer végre felébredjenek Csipkerózsika-álmukból és akkor talán még egyszer lehetségessé válik, hogy hazaköltözhessek!

Célom kiindulópontot adni Pesthidegkút védelméhez friss és pontos információkkal. Ha bárkinek közlendője van, kérem küldje el levélben. A hidegkúti képtáramhoz is szívesen fogadok képeket és linkeket mindarról, ami érdekesnek találsz, vagy éppenséggel felháborít.

    

Fórum Pesthidegkútért
Fórum Hidegkútért: Index - Civil Kontroll Bp.II. kerület

Önkormányzati választás 2002: bemutatkozás, Települési eredmények -> Budapest II. ker -> 12 körzet).
Hidegkúti Érdekvédő Egyesület Csatlakozz interneten egyesületünkhöz!
Lakókörnyékünk nyugalmának visszaállításáért folyó többéves küzdelmem krónikája.

Sokunk véleménye szerint lakóhelyünkön gátlástalan befektetők környezetünk tönkretételéből próbálnak meggazdagodni. Állítsuk meg őket a demokrácia erejével! Mi a véleményed például az évek óta készülő Kerületi Városépítési Szabályzat hiányáról, vagy a fővárosi önkormányzat részéről egy jó évtizede makacsul erőltetett állítólagos "elkerülőút" nyomvonaláról?. Mi szükségünk a "lakossági kérésre" hivatkozva évről-évre mániákus rendszerességgel telepített, valójában különböző módokon épp az itt élő lakosságnak komoly károkat okozó fekvőrendőrökre, amelyek ráadásul évről-évre elviszik útjavításokra fordítható keretösszeg nagyrészét?

Azt hiszem, egy immáron "európai" főváros zöldövezetében ez már tényleg mindennek a teteje:


Ez a döbbenetes kép 2004 elején a gercsei templom felé vezető, a II. kerületi önkormányzat kezelésében levő külterületi úton készült. Vajon a külterületen levő közterületekkel így kell törődnünk? A főváros településsszerkezeti tervében ez rekreációs-pihenőfunkciójú terület, turisták haladnak el a rendszersen újta-és újra megjelenő szemét mellett, és alkotnak lesújtó véleményt a terület gazdáiról, vagyis végső soron rólunk. Vajon TÉNYLEG CSAK ERRE TELIK?

Miért járhatnak ugyanitt gépjárművek korlátozás nélkül e gyönyörű környék pormentesítetlen földútjain? Egyetlen elhaladó autó, száguldó cross-motor, a Virágos-nyergen áthaladó pótkocsis nehézgépjármű (mert ez is előfordult már!) akkora porfelhőt kavar, amely beteríti az egész környéket, egész útvonala mentén, és ez aligha használ az itteni értékes flórának, faunának! Nem is beszélve a vályogot köpni kényszerülő túristákról, akik a friss levegő kedvéért jönnek ki ide a városból!

Linkgyűjtemény: Pesthidegkút az interneten  Hírek,újságcikkek  Gyorskeresők: Altavizsla   Google   HotBot

  View My Guestbook  Sign My Guestbook   Pesthidegkút címere Utolsó módosítás: 2005.04.07, látogató eddig: