SIGMA ELECTRONICS

Kedves Látogatóm!

Köszöntlek honlapomon! Ezt a lapot az elektronika iránt érdeklődő, elsősorban fiatal Barátaimnak hoztam létre. Villamosmérnökként végeztem a BME-n, félvezető ágazaton. De már zsenge gyermekkoromtól kezdve inkább az elektroncsövek és a hangtechnika izgalmas világa nyűgözött le. Első csöves erősítőmet kis gimnazista koromban építettem, ez a mai napig megvan és működik, sőt nemrég esett át egy kis „korszerűsítésen”. Persze működésem során sokkal több félvezetőt nyűttem el, mint csövet. Ebben a témában is szeretnék némi ízelítőt adni. Természetesen nem maradnak ki a régi rádiókészülékek sem. Végül szeretnék átnyújtani egy kis csokrot műszaki érdekességekből is.

Itt szeretnék köszönetet mondani a nagy „Öreg Mestereknek”, akiktől tanulhattam és tapasztalatot szerezhettem, barátaimnak, kollégáimnak, akiktől tanácsokat kaptam, együtt dolgozhattam, és elláttak értékes alkatrészekkel, családtagjaimnak, akik elviselték és elviselik „rigolyáimat”, és nem utolsó sorban mindazoknak, akik veszik a fáradságot, és átrágják magukat ezen a néhány oldalon.

A lapot most útjára bocsátom. Folyamatosan kívánom feltölteni a tartalmat. A meglévő cikkeket frissítem. Ugyanakkor szívesen fogadom az észrevételeket, kérdéseket, „építő jellegű” kritikát is.
Jó szórakozást kívánok!

Újdonságok:

Csöves fejhallgató-erősítő - orosz haditechnikával


Babakorom kedvenc villanyvasútja


Egy kis eszmefuttatás jelenlegi hangrendszeremről


Végre elkészült a cikk a jó öreg B90-esről


Magnós oldalak! Revox, a Király! Uher 502, Unitra ZK 145, Grundig TK 547, Tesla B90


Tungsram vevő- és adócső katalógus 1978-ból


Frissítve: 2016. április 17.


Szarka György, 2010.