Madonna élete

Madonna Luise Veronica Ciccone 1958 augusztus 16-án született Bay City-ben. Ő született harmadik gyerekként. 7 testvére van: Paula, Melanie, Jennifer, Martin, Anthony, Christopher és Mario. Apja Sylvio Tony Ciccone. Anyja Madonna Fortin meghalt, amikor Madonna 6 éves volt, mellrákban. Anyja halála után apja elvette a nevelőanyját, Joan Gustafson -t.Már fiatal korában is szeretett szerepelni, iskolai műsorokban lépett fel, balettórákra járt. A középiskolában kitűnő tanuló volt, s tánctehetségével ösztöndíjat nyert a Michigani Egyetemre.


1978-ban, két év után a sztárságra kiéhezve New Yorkba költözött, 35 dollárral a zsebében. Elkezdett táncolni egy színtársulatnál s pincérkedett is. Az elszántsága tette lehetővé, hogy ne maradjon örökké a háttérben. Szintén a tenni akarás vágya juttatta el őt a zenei világba. 1982-ben egy DJ az "Eberybody" című demóját átkeverte, ami népszerű lett a klubokban. Ez vezette el őt a Warner Bros. vezetőihez, akik rögtön aláírattak vele egy szerződést.


1983-ban jelent meg első lemeze a Madonna. Az első kislemez, a "Holiday" először csak a helyi rádiókban volt hallható, aztán gyorsan bekerült az amerikai Top 20-ba. A következő két kislemez is nagy siker lett (Lucky Star, Borderline), s szinte még a listákon voltak, amikor 1984-ben megjelent a Like A Virgin. A címadó kislemez lett Madonna első Number One dala, de az album is hamarosan a listák élére került. 1985-ben Madonna adta el a legtöbb lemezt.


A most már sikeres Madonna a filmvilág felé is kikukucskált: szerepelt a Kétségbeesve keresem Susan-t című filmben. A filmszerepnek még egy jó oldala volt Madonna számára: összeismerkedett Sean Pennel, akivel össze is házasodtak. Kapcsolatuk - amiről rengeteget cikkeztek az újságok - négy évvel később válással végződött.


A Like A Prayer (1989) megjelenése - különösen a címadó dalhoz készült klip - óriási botrányt kavart. Az egyházak heves tiltakozása miatt a Pepsi beszüntette a Madonnával készített reklámfilm sugárzását. Az énekesnő viszont rájött, hogy a botrányok eladhatók, így hasonló módszerekkel népszerűsítette turnéját is.


1992-ben 7 évre szóló, 60 millió dolláros szerződést kötött a Time Warnerrel. Saját lemezkiadót is alapított, ami minden várakozást felülmúlóan sikeres lett, köszönhető ez olyan sztároknak, mint a Prodigy vagy Alanis Morissette. 1996. október 14-én született meg kislánya, Loudres Maria Ciccone Leon. A lány apja Carlos Leon, Madonna akkori barátja. Ebben az évben játszotta el az Evita főszerepét, amiért Golden Globe díjat kapott. Madonna a karrierét sokáig a provokációra, a botrányokra alapozta. A kislánya megszületésével viszont sokkal komolyabbá vált: keményen dolgozó anya lett belőle, aki nagy hangsúlyt feketet gyermeke nevelésére.


Már ez a Madonna szólalt meg az 1998-as Ray Of Lighton, ami egy teljesen más zenei világot foglal magába. Az album nagyon népszerű lett. Ahogy Madonna foglamazta, most egy csendesebb módon szeretné megfogni az embereket. 1999-ben a Szőr Austin Powers című film betétdalával, a "Beautiful Stranger"-rel rukkolt elő. 2000. augusztus 11-én megszületett második gyereke, Rocco Ritchie. Apja Guy Ritchie, egy filmrendező. 2000. december 22-én hozzáment Guy Ritchie-hez feleségül. 2000-ben játszotta a Második legjobb dolog (The Next Best Things) című film főszerepét. 2003. áprilisában jelent meg az "American Life" c. albuma.