[ INFORMÁCIÓK ]
 
 
 
Az ElectroSound egy rádióműsor volt, amely 2003. május elejétől 2005 február végéig volt hallható a miskolci Radio Juice-ban. A műsor megszűnésének oka a műsorszerkesztő költözése.
 
Az ElectroSound az elektronikus zenei stílusokkal és az underground kultúrával foglalkozott. Heti rendszerességgel jelentkezett vasárnap esténként 19 és 23 óra között. A műsorban helyet kaptak humoros blokkok is (esti mese, hírek, interneten terjedő humoros marhaságok, e-mail-ben kapott ökörségek).
 
Fő zenei irányzatok: drum&bass, jungle, breakbeat, nu skool, acid jazz, jazzy beats, minimal techno, minimal house, dub techno, goa, psytrance, techno, deep trance, hard trance, deep house, tech house, ambient, downtempo. Ritkábban felbukkanó zenei stílusok: hip hop, trip hop, electro, hardcore, industrial techno, etno music.
 
A Radio Juice a UPC miskolci és a Miskolc környéki kábelhálózatán hallható az FM 95.8 MHz-es rádiófrekvencián, valamint tv készülékeken a hatképkockás info tv alatt (konverterrel rendelkezőknek a 14-es csatorna).
 
Az ElectroSound Miskolc egyetlen undeground rétegzenei műsora volt a fent említett időszakban. Elsősorban az elektronikus zenék bemutatása és megismertetése volt a célunk, ezért szinte mindenféle underground stílust játszottunk, amelybe belefért akár a magyar népzene, a hip hop, a komolyzene, a korai szintetizátoros zenék, vagy akár az indiai zene is. A műsorban folyamatosan hallhattatok mixalbumokat, rögzített party-felvételeket, általatok beküldött promó zenéket és mixeket, valamint természetesen élő mixeket is.
 
Sok promóciós zenét és mixet játszottunk, ezzel támogatva a tehetséges, amatőr, viszonylag ismeretlen zenekészítőket és bedroom dj-ket. A promóciós anyagokat bárkitől szívesen elfogadtuk, és azt a műsorban le is játszottuk.
 
Alkalomadtán (főleg, ha piros betűs ünnep miatt hétfő munkaszüneti nap) összehoztunk maratoni műsorokat is, ami azt jelentette, hogy egyszerre 10-12 órán keresztül vezettük a műsort és forgattuk az elektronikus zenéket.
 
 
Az ElectroSound készítői:
 
- Pálmester (Pál Gyula) - műsorvezető, műsorszerkesztő, hülyeséggenerátor, szignálkészítő, webmester, paranemnormális.
 
- Gerifeca (Gergő) - asszisztens, összekötő a műsor és néhány dj, partyszervező és producer között, valamint ha olyan kedvében van, elkápráztat deep / minimal zenéivel
 
...és akik sokat segítenek (ezúton is köszönet!):
 
- Psychiater (Attila) - rendszeresen visszatérő dj, goa és psychedelic trance a specialitása
 
- Psycho / Fly-R (Ádám) - szintén rendszeres
 
- Zsolti - zenei kisegítő
 
 
A Műsor eddigi vendégei voltak: Hefe, Fimoloa, Törpe, Ráki István és Marton Tibor (Kevlaar Records), Mantra, Psycho / Fly-R, Logan / Psychiater, Az Effektusok Igazgatósága, Kishal, Atexx Deluxe és Martin Rikza (ZooDeluxe), Feliks (Sz.É.K.), O'neal, Suba, Bordee, Hardtek Productions (live act, Budapest), SpliffStarr, Abia, Phantom (Békéscsaba)