[ Zagar ]
 
 
 
 
2001-ben alakult a budapesti Zagar zenekar, amely a rock, az elektronikus zenék és a modern tánczenék különös fúzióját muveli. Az éloben eloadott hiphop, breakbeat, funk ütemek fölé a néhol a 60-es évek végének pszichedelikus zenéjét idézo témákat, máskor a világurbol jövo hangulatot varázsolnak.
 
A zenekar tagjai: Zságer Balázs, Kovács Andor (gitáros) és Lázár Tibor, avagy Bootsie (dobos és szkreccsmester). Nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az országhatárokon innen és túl, Európa koncertszínpadain és dzsesszfesztiváljain ismmertté váljanak. A Zagar zenekart már elso nyilvános fellépése elott számos külföldi vendégszereplésre lekötötték.
 
2003-ban elkészítettek és megjelentettek egy egészen kiváló lemezanyagot, mely csemege az akusztikus élvezetek rabjainak. A Local Broadcast albumuk rendeltetésszeru felhasználása (lejátszóegységbe történő injektálás, majd a play gomb megnyomása) esetén kiválóan hangszerelt, közép- és lassúbb tempójú (downtempo) s mindenekelőtt remekül összerakott számokat hallunk. Dob, basszus, billentyű és gitárfutamok, hangminták, szintifüggöny, a hetvenes évek bakelitjei, szkreccselések, a klasszikus filmek hangulata, vokalisták, jazzes vonások, valamint egy komplett vonóskvartett. Ez a Zagar.