Hajdúsági Jelnyelvi és Kommunikációs Központ Közhasznú Egyesület

BEMUTATKOZÁS


Üdvözöljük a Hajdúsági Jelnyelvi és Kommunikációs Központ Közhasznú Egyesület honlapján!


Önálló egyesületünk 2008. március hónap 18. napján alakult a SINOSZ, majd a SINA-HBM-i Egyesületének fenntartása alól kiválva, ezt követően 2009. évtől önálló jelnyelvi tolmácsszolgáltatásként működik Hajdú-Bihar megye területén. Célunk elsősorban a működési területünkön élő siket és nagyothalló személyek szakszerű segítése, támogatása a társadalomba való kommunikációs beilleszkedésük elősegítésére irányulóan. Egyesületünk közhasznú szervezetként működik, politikai tevékenységet nem folytat és anyagi támogatást sem nyújt.

Munkánkkal elő kívánjuk segíteni a siket és nagyothalló, valamint minden kommunikációjában akadályozott személy részére a társadalom területén az egyenlő esélyű hozzáférést, és az önálló életvitel megteremtését. Munkánk során folyamatosan kutatjuk fel a térségünkben siket-vaksággal élő személyeket és a Fehér-Bot Alapítvánnyal szorosan együttműködve tevékenykedünk a társadalmi habilitációjuk és rehabilitációjuk elősegítésében.


Tolmácsszolgálatunknál dolgozó jelnyelvi tolmácsok nagy szakmai tapasztalattal rendelkeznek . A megrendelések során különös figyelmet fordítunk a szabad tolmácsválasztás elvére, így lehetőség szerint az egyéni igényeket figyelembe véve látjuk el az ügyfelektől érkező megrendeléseket.


Az egyenlő esélyű hozzáférés, önálló életvitel és döntéshozatal megteremtése érdekében nem csak fogyatékosokat ellátó, hanem a társadalom minden területén működő intézménnyel, közintézménnyel, munkáltatókkal szoros együttműködést kívánunk kialakítani tevékenységünk során a teljes kommunikációs akadálymentesítés érdekében.


A fent leírtak szellemében reméljük, hogy egyre több kliens és intézmény veszi igénybe szolgáltatásunkat, melyről bővebben a Szolgáltatási Rendben tájékoztatjuk Önöket.


Köszönjük figyelmüket!